affiliate marketing the artificial life observer: 7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay

Monday, 18 June 2012

7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay


Seperti yang kita tahu Ebay merupakan pasar online dunia, sebuah laman tempat bagi pembeli dan penjual berhimpun dan berdagang apa saja. eBay dilancarkan pada tahun 1995. eBay bermula sebagai tempat untuk berdagang barang koleksi dan barang yang sukar ditemui. Sejak itu, eBay telah berkembang menjadi platform tempat kita boleh mencari segala sesuatu, dari telefon, DVD, pakaian, barang-barang koleksi hingga kereta dan rumah.tidak perlu lagi ke kedai untuk mencari barang baik yang rare ataupun yang biasa ditemui

Dengan senarai barang sebanyak lebih dari 103,6 juta di seluruh dunia dan penambahan senarai barang sebanyak 6.1 juta yang dilakukan setiap hari, eBay menawarkan peluang yang tidak terhingga bagi semua orang untuk membeli dan menjual di seluruh dunia. Namun ternyata selain barang keperluan sehari-hari, eBay juga menawarkan barang-barang yang terbilang aneh dan langka untuk ditemui. Berikut ini adalah 7 (tujuh) benda atau barang-barang aneh yang dijual di eBay:

1. Peluru berpandu Nuklear Dijual di eBay 


7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay


eBay mempunyai beberapa hal aneh yang dijual, tapi kali ini yang aneh adalah rudalnuclear 1 silo dijual disini. Terletak di Central Washington Larsen Air Force Base, tempat ini mempunyai 57 hektar di atas tanah dan mempunyai daerah besar yang terdiri dari 16 bangunan dan ribuan kaki yang disambungkan ke terowong bawah tanah. Kini tawaran itu sampai $ 1.5 juta. Wow!

2. Negara Belgium Dijual di eBay Negara Belgium nmerupakan salah satu negara yang pernah menjadi salah satu benda yang dijual di eBay. namun pada akhirnya negara tersebut tidak jadi di jual setelah tawaran mencapai 10 juta Euro ($ 14 juta). Belgium eBay Pengurus PR, Merica Burin, mengatakan, 'Itu adalah salah satu sejarah yang benar-benar menyenangkan yang dibuat oleh Belgium. Orang ini, dengan cara yang sangat lucu, mengingatkan Belgium adalah negara besar kerana dijual dan merupakan salah satu hal yang memalukan. '

3. Berlian Dari Rambut Beethoven Dijual di eBay 

7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay


Diamond Beethoven diperbuat dari karbon yang diperoleh daripada beberapa helai rambut Beethoven. Ini adalah salah satu dari tiga berlian yang diciptakan, tetapi juga satu-satunya yang akan ditawarkan untuk umum dengan harga satu juta dolar.

4. Villa Mewah colani Dijual di eBay Dikenali sebagai Villa colani kerana terinspirasi oleh pereka legenda bernamaLuigi colani. Sebuah kawasan mewah di Pulau Majorca yang selesai dibuat pada tahun 2009.
Lebih dari 1230 kaki persegi diperbuat dari emas 24 karat. Emas ditimbang £ 60 dan biayanya pada waktu itu lebih dari $ 1 juta, digunakan di kolam renang dan rumah. Pintu colani eksklusif, serta pintu dengan lima pintu masuk lain, semua dihiasi dengan kristal Swarovski asli artistik inset ke dalam panel, sehingga mereka berkilau baik dari luar dan dalam rumah. Villa colani di dijual dengan harga $ 28.000.000

5. Isteri Yang Dijual Oleh Suaminya di eBay Dalam usaha agar dirinya boleh keluar dari kesulitan kewangan, ada orang yang hidup di Brazil memutuskan untuk menjual isterinya. Dia menulis iklan dan dipostingdi laman web popular, menawarkan isterinya untuk harga anggaran sebanyak $ 55. Perlu waktu cukup lama, namun kerajaan akhirnya mengetahui iklan tersebut dan akan memerintahkan agar iklan tersebut dihapuskan dari website eBay.

6. Arahan 340 Tahun William Shakespeare Dijual di eBay 

7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay


Arahan copy 340 tahun dari Pericles William Shakespeare, Prince Of Tirus telah dijual di eBay pada tahun 2003 dengan harga £ 5m. Naskah ini adalah satu daripada beberapa salinan yang selamat dalam kebakaran besar di London pada tahun 1666.

7. Kapal Pesiaran Dijual di eBayBarang paling mahal yang di jual di eBay adalah kapal pesiar yang dilelong olehFort. Lauderdale (FL). Direka oleh arkitek Frank angkatan laut Mulder dari Mulder Design. Kapal pesiar ini ditawarkan untuk lelongan eBay pada 3 November 2006 dengan harga awal sebanyak $ 85 juta. Beberapa ciri luar biasa dari kapal pesiar ini meliputi: 16.000 NM, garasi helikopter, dan empat belas suiteVIP multi-level dengan panorama views.

INFO LANJUT DI > SUMBER

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...